Markit econoom Chris Williamson vatte de conclusie van de flash PMI in één zin samen: de grootste bron van kopzorgen blijft Frankrijk. Het land van François Hollande, de CAC 40 en nog veel meer is nog altijd de zieke man van Europa en dreigt zelfs nog zieker te worden.

De Franse economie is onverwacht opnieuw in het defensief gedrongen, terwijl de Duitse economie gewoon onder stoom blijft. De kloof tussen de Duitse en de Franse economie wordt groter in plaats van kleiner. Markit econoom Oliver Koldseike stelt vast dat de jobcreatie in Duitsland de hoogste was sinds het einde van 2011.

Markit econoom Chris Williamson vatte de conclusie van de flash PMI in één zin samen: de grootste bron van kopzorgen blijft Frankrijk. Het land van François Hollande, de CAC 40 en nog veel meer is nog altijd de zieke man van Europa en dreigt zelfs nog zieker te worden. De Franse economie is onverwacht opnieuw in het defensief gedrongen, terwijl de Duitse economie gewoon onder stoom blijft. De kloof tussen de Duitse en de Franse economie wordt groter in plaats van kleiner. Markit econoom Oliver Koldseike stelt vast dat de jobcreatie in Duitsland de hoogste was sinds het einde van 2011.