Zelfs de probleemlanden uit de Europese periferie kunnen opnieuw obligaties uitgeven alsof er niets is gebeurd.

De Europese autoriteiten proberen ons er van te overtuigen dat de economie in herstel is, terwijl de werkloosheidsgraad in een aantal Zuid-Europese landen ondraaglijk hoog blijft. In een normale economische situatie zou van dergelijke hoge werkloosheidsgraad geen sprake kunnen zijn.

In Griekenland en Spanje is respectievelijk 26,70% en 25,30% van de arbeidsbevolking werkloos. In totaal hebben 18,90 miljoen Europeanen geen job, waarvan 6 miljoen alleen al in Spanje.

De Spaanse rente staat nochtans op een recorddieptepunt, iets wat Shah maar moeilijk kan begrijpen.

Zelfs de probleemlanden uit de Europese periferie kunnen opnieuw obligaties uitgeven alsof er niets is gebeurd. De Europese autoriteiten proberen ons er van te overtuigen dat de economie in herstel is, terwijl de werkloosheidsgraad in een aantal Zuid-Europese landen ondraaglijk hoog blijft. In een normale economische situatie zou van dergelijke hoge werkloosheidsgraad geen sprake kunnen zijn. In Griekenland en Spanje is respectievelijk 26,70% en 25,30% van de arbeidsbevolking werkloos. In totaal hebben 18,90 miljoen Europeanen geen job, waarvan 6 miljoen alleen al in Spanje. De Spaanse rente staat nochtans op een recorddieptepunt, iets wat Shah maar moeilijk kan begrijpen.