Mario Draghi nam daarmee een gok op een toename van de kredietverstrekking door de banken en op het afname van de deflatoire krachten in Europa, maar het verhaal van de negatieve rentevoeten draaide heel anders uit. Het enige wat gebeurde, is dat de banken nog meer pijn gingen voelen.

Op basis van de evolutie op de markten zal het monetair experiment gedoemd zijn om te mislukken. Zo is de koers van de euro bijvoorbeeld niet gedaald, waar algemeen was verwacht dat dit zou gebeuren. Wanneer de euro zo sterk blijkt, zal Draghi hoe dan ook mislukt zijn.

Mario Draghi nam daarmee een gok op een toename van de kredietverstrekking door de banken en op het afname van de deflatoire krachten in Europa, maar het verhaal van de negatieve rentevoeten draaide heel anders uit. Het enige wat gebeurde, is dat de banken nog meer pijn gingen voelen. Op basis van de evolutie op de markten zal het monetair experiment gedoemd zijn om te mislukken. Zo is de koers van de euro bijvoorbeeld niet gedaald, waar algemeen was verwacht dat dit zou gebeuren. Wanneer de euro zo sterk blijkt, zal Draghi hoe dan ook mislukt zijn.