De Japanse regering heeft, samen met de Japanse centrale bank uiteraard, verschillende medicijnen uitgeprobeerd alvorens drastischere maatregelen aan te kondigen. Europa wordt met drie problemen geconfronteerd die sterk gelijken op wat Japan beleefde voor Shinzo Abe premier werd en zijn Abenomics-politiek aankondigde.

Die drie problemen zijn een torenhoge werkloosheid, de geringe bereidheid van de banken om leningen te verstrekken en een snel groeiend surplus op de lopende rekening. Bovendien is er sinds kort nog een extra probleem bijgekomen in de vorm van een stijging van de koers van de euro.

De Japanse regering heeft, samen met de Japanse centrale bank uiteraard, verschillende medicijnen uitgeprobeerd alvorens drastischere maatregelen aan te kondigen. Europa wordt met drie problemen geconfronteerd die sterk gelijken op wat Japan beleefde voor Shinzo Abe premier werd en zijn Abenomics-politiek aankondigde. Die drie problemen zijn een torenhoge werkloosheid, de geringe bereidheid van de banken om leningen te verstrekken en een snel groeiend surplus op de lopende rekening. Bovendien is er sinds kort nog een extra probleem bijgekomen in de vorm van een stijging van de koers van de euro.