Van de kredietverlagingen door Moody's van Spanje en Cyprus lag niemand echt wakker, eigenlijk kwamen die niet als een verrassing.

Wel verrassend was dat de Franse president Francois Hollande de Grieken waarschuwde dat sommige landen hen uit de eurozone willen wanneer het land zich niet aan de internationale afspraken houdt.

Volgens de Wall Street Journal overweegt Credit Agricole om de Griekse dochter te laten vallen wanneer Griekenland zou overwegen om de eurozone te verlaten. Op basis van de futures gaan de Europese beurzen vandaag stabiel tot iets lager openen.

Verschuivingen in portefeuille Vastned

Vastned, het Europese winkelvastgoedfonds met focus op venues for premium shopping, heeft in lijn met zijn strategische focus op high streets zijn pijplijnproject winkelcentrum Plaisir en vier andere non-core panden in Frankrijk verkocht voor € 12 miljoen, wat gelijkstaat aan de boekwaarde. Eveneens in lijn met de strategie heeft Vastned zijn positie in Nederland uitgebreid met de

verwerving van drie high street shops.

Verkopen

Vastned heeft haar pijplijnproject dat deel uitmaakt van het Grand Plaisir Sablons winkelcentrum in Plaisir ten zuidwesten van Parijs verkocht en zal de opbrengst te gebruiken om de balans te versterken, zodat de onderneming haar strategie verder kan uitrollen. Het pand is verkocht voor € 10 miljoen.

Tevens heeft Vastned vier andere non-core panden in Lille en Armentières verkocht voor € 2 miljoen. In het kader van de focus op venues for premium shopping stoot Vastned stap voor stap panden af die niet op kwaliteits-high streets gelegen zijn.

De panden zijn gemiddeld tegen boekwaarde verkocht aan Franse beleggers. De overdracht van alle panden zal in de loop van het derde kwartaal 2012 plaatsvinden.

Van de kredietverlagingen door Moody's van Spanje en Cyprus lag niemand echt wakker, eigenlijk kwamen die niet als een verrassing. Wel verrassend was dat de Franse president Francois Hollande de Grieken waarschuwde dat sommige landen hen uit de eurozone willen wanneer het land zich niet aan de internationale afspraken houdt. Volgens de Wall Street Journal overweegt Credit Agricole om de Griekse dochter te laten vallen wanneer Griekenland zou overwegen om de eurozone te verlaten. Op basis van de futures gaan de Europese beurzen vandaag stabiel tot iets lager openen. Verschuivingen in portefeuille Vastned Vastned, het Europese winkelvastgoedfonds met focus op venues for premium shopping, heeft in lijn met zijn strategische focus op high streets zijn pijplijnproject winkelcentrum Plaisir en vier andere non-core panden in Frankrijk verkocht voor € 12 miljoen, wat gelijkstaat aan de boekwaarde. Eveneens in lijn met de strategie heeft Vastned zijn positie in Nederland uitgebreid met de verwerving van drie high street shops. Verkopen Vastned heeft haar pijplijnproject dat deel uitmaakt van het Grand Plaisir Sablons winkelcentrum in Plaisir ten zuidwesten van Parijs verkocht en zal de opbrengst te gebruiken om de balans te versterken, zodat de onderneming haar strategie verder kan uitrollen. Het pand is verkocht voor € 10 miljoen. Tevens heeft Vastned vier andere non-core panden in Lille en Armentières verkocht voor € 2 miljoen. In het kader van de focus op venues for premium shopping stoot Vastned stap voor stap panden af die niet op kwaliteits-high streets gelegen zijn. De panden zijn gemiddeld tegen boekwaarde verkocht aan Franse beleggers. De overdracht van alle panden zal in de loop van het derde kwartaal 2012 plaatsvinden.