De Suezmax-schepen die Euronav rechtstreeks uitbaat op de spotmarkt behaalden tot dusver in het tweede kwartaal een gemiddeld tarief van 16.850 USD met 51% van de beschikbare dagen reeds ingeboekt.

De markt zal naar alle verwachting volatiel zijn en de omvang van de vloot in zowel de Suezmax- als de VLCC-sector zal naar verwachting slechts marginaal groeien aangezien er wellicht minder nieuwe schepen zullen geleverd worden in de komende 18 tot 24 maanden.

Een beter evenwicht tussen vraag en aanbod in combinatie met een stijging van de tonmijlen, zou de tankermarkt verder moeten verbeteren voor de rest van 2014 en 2015.

De Suezmax-schepen die Euronav rechtstreeks uitbaat op de spotmarkt behaalden tot dusver in het tweede kwartaal een gemiddeld tarief van 16.850 USD met 51% van de beschikbare dagen reeds ingeboekt. De markt zal naar alle verwachting volatiel zijn en de omvang van de vloot in zowel de Suezmax- als de VLCC-sector zal naar verwachting slechts marginaal groeien aangezien er wellicht minder nieuwe schepen zullen geleverd worden in de komende 18 tot 24 maanden. Een beter evenwicht tussen vraag en aanbod in combinatie met een stijging van de tonmijlen, zou de tankermarkt verder moeten verbeteren voor de rest van 2014 en 2015.