De intekenprijs voor de aandelen werd vastgelegd op 6,70 EUR per aandeel. Dat is hoger dan de gemiddelde slotkoers van het Euronav aandeel gedurende de 30 kalenderdagen voorafgaand aan de beslissing van de raad van bestuur van vandaag en houdt rekening met een EUR/USD wisselkoers van 1,3634.

Een groep externe institutionele beleggers, waaronder BHR Capital LLC, Glendon Capital Management LP, GoldenTree Asset Management LP, Solus Alternative Asset Management LP, bepaalde fondsen die beheerd worden door York Capital Management Global Advisors, LLC en haar dochterondernemingen, hebben zich ertoe verbonden in te schrijven op de kapitaalverhoging beslist door de raad van bestuur.

Zij hebben zich eveneens geëngageerd voor een volgende kapitaalverhoging onder voorbehoud van schuldfinanciering en goedkeuring van de aandeelhouders.

Zowel de kapitaalverhoging onder het toegestaan kapitaal en de daaropvolgende kapitaalverhoging waarover de aandeelhoudersvergadering dient te beslissen, zijn substantieel overonderschreven.

De intekenprijs voor de aandelen werd vastgelegd op 6,70 EUR per aandeel. Dat is hoger dan de gemiddelde slotkoers van het Euronav aandeel gedurende de 30 kalenderdagen voorafgaand aan de beslissing van de raad van bestuur van vandaag en houdt rekening met een EUR/USD wisselkoers van 1,3634. Een groep externe institutionele beleggers, waaronder BHR Capital LLC, Glendon Capital Management LP, GoldenTree Asset Management LP, Solus Alternative Asset Management LP, bepaalde fondsen die beheerd worden door York Capital Management Global Advisors, LLC en haar dochterondernemingen, hebben zich ertoe verbonden in te schrijven op de kapitaalverhoging beslist door de raad van bestuur. Zij hebben zich eveneens geëngageerd voor een volgende kapitaalverhoging onder voorbehoud van schuldfinanciering en goedkeuring van de aandeelhouders. Zowel de kapitaalverhoging onder het toegestaan kapitaal en de daaropvolgende kapitaalverhoging waarover de aandeelhoudersvergadering dient te beslissen, zijn substantieel overonderschreven.