Euronav krijgt ondanks discount van 20% neutraal advies met cijfers op komst

Wouter Vanderhaeghen van KBC Securities blikte even vooruit op de (voorlopige) cijfers die Euronav vanavond na het slot van de beurs gaat bekendmaken. Tijdens het voorbije kwartaal schommelden de VLCC rates tussen 45 en 15 dollar k/dag, met een gemiddelde van 31,20 dollar k/dag.

In de eerste zes maanden van dit jaar was dat 29,936 dollar k/dag. Bij de publicatie van de resultaten over het eerste kwartaal gaf Euronav aan dat 26% van de nog beschikbare spot VLCC omzetdagen voor het tweede kwartaal ingedekt waren aan een gemiddelde van 32.000 dollar per dag.

Verlies van 10,40 miljoen dollar op kwartaalbasis

Vanderhaeghen gaat voor het kwartaal uit van een omzet, EBITDA en EBIT van respectievelijk 118,70 miljoen dollar, 50,20 miljoen dollar en 5,20 miljoen dollar.

Bottom line gaat hij voor Euronav uit van een verlies van 10,40 miljoen dollar over het kwartaal en van 19,40 miljoen dollar over de eerste zes maanden.

De markt had zich wat hersteld, als gevolg van de vraag naar alternatieven voor Iraanse olie en van een consolidatie op de markt. Eind juni/begin juli zijn de prijzen echter opnieuw gaan dalen. Vanderhaeghen heeft ondanks een discount van 20% ten opzichte van de NAV slechts een neutraal advies.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content