Merk volgens Van Herck op hoe de dubbele bodem gepaard ging met lage niveaus op het vlak van de RSI-indicator. De top van begin dit jaar kende een zeer overgekochte toestand van deze momentumindicator.

Ziedaar de reden voor de koerscorrectie van de afgelopen maanden. De RSI-indicator kan op weekbasis nog wel wat lager gaan maar het lijkt er wel op dat de correctie op haar laatste benen loopt.

Op de daggrafiek spitst Van Herck eveneens onze aandacht toe op het verloop van de RSI-indicator. Hier stelt hij vast dat

de recente koersbodems niet meer bevestigd worden door de RSI-indicator en deze positieve divergentie is vaak de voorbode van een trendommekeer.

Een koopsignaal is een opwaartse uitbraak boven de dalende weerstandslijn van maart en de koerstop van 8,49 euro (10 april 2014).

Tenslotte geeft Van Herck nog mee dat het ganse patroon vanaf de top van begin januari een zijwaarts verloop kent en dit is indicatief voor een correctie. M.a.w. de structurele trend blijft stijgend en een nieuwe koerstop rond 11 euro mag dan ook verwacht worden. Van Herck heeft een advies opbouwen.

Merk volgens Van Herck op hoe de dubbele bodem gepaard ging met lage niveaus op het vlak van de RSI-indicator. De top van begin dit jaar kende een zeer overgekochte toestand van deze momentumindicator. Ziedaar de reden voor de koerscorrectie van de afgelopen maanden. De RSI-indicator kan op weekbasis nog wel wat lager gaan maar het lijkt er wel op dat de correctie op haar laatste benen loopt. Op de daggrafiek spitst Van Herck eveneens onze aandacht toe op het verloop van de RSI-indicator. Hier stelt hij vast dat de recente koersbodems niet meer bevestigd worden door de RSI-indicator en deze positieve divergentie is vaak de voorbode van een trendommekeer. Een koopsignaal is een opwaartse uitbraak boven de dalende weerstandslijn van maart en de koerstop van 8,49 euro (10 april 2014). Tenslotte geeft Van Herck nog mee dat het ganse patroon vanaf de top van begin januari een zijwaarts verloop kent en dit is indicatief voor een correctie. M.a.w. de structurele trend blijft stijgend en een nieuwe koerstop rond 11 euro mag dan ook verwacht worden. Van Herck heeft een advies opbouwen.