De schepen zijn gemiddeld 3 jaar oud. Deze aankoop kadert binnen de strategie van de vennootschap om haar positie als vooraanstaande beursgenoteerde olietankerrederij verder te versterken.

Deze transactie laat EURONAV toe haar bestaande vloot uit te breiden met een 'en bloc' aankoop van 4 van de beste schepen die op de huidige tweedehandsmarkt te vinden zijn.

De aankoop van deze schepen, die perfect aansluiten bij de bestaande vloot, zullen niet alleen de vloot van de vennootschap verjongen, maar tevens EURONAV nog beter positioneren als sleutelfiguur in de verdere consolidatie van de sector.

Drie schepen zullen naar verwachting in de loop van het derde en vierde kwartaal van dit jaar worden geleverd en het laatste schip zal naar verwachting in de loop van het tweede kwartaal van 2015 worden geleverd.

De schepen zijn gemiddeld 3 jaar oud. Deze aankoop kadert binnen de strategie van de vennootschap om haar positie als vooraanstaande beursgenoteerde olietankerrederij verder te versterken. Deze transactie laat EURONAV toe haar bestaande vloot uit te breiden met een 'en bloc' aankoop van 4 van de beste schepen die op de huidige tweedehandsmarkt te vinden zijn. De aankoop van deze schepen, die perfect aansluiten bij de bestaande vloot, zullen niet alleen de vloot van de vennootschap verjongen, maar tevens EURONAV nog beter positioneren als sleutelfiguur in de verdere consolidatie van de sector. Drie schepen zullen naar verwachting in de loop van het derde en vierde kwartaal van dit jaar worden geleverd en het laatste schip zal naar verwachting in de loop van het tweede kwartaal van 2015 worden geleverd.