Gelet op de huidige omstandigheden in de tankermarkt, heeft de raad van bestuur van Euronav NV zorgvuldig alle mogelijke indicatoren voor een bijzondere waardevermindering, zoals de huidige lage vrachttarieven evenals de huidige marktwaarde van de vloot in vergelijking met de netto boekwaarde, beoordeeld.

De raad testte haar activa op waardevermindering en is van mening dat er momenteel geen waardevermindering op haar tankers moet geboekt worden.

De raad zal evenwel verdere ontwikkelingen in de tankermarkt gedurende de tweede helft van 2013 van dichtbij blijven volgen en mogelijke indicatoren voor een bijzondere waardevermindering opnieuw evalueren op het einde van dit jaar.

Gelet op de huidige omstandigheden in de tankermarkt, heeft de raad van bestuur van Euronav NV zorgvuldig alle mogelijke indicatoren voor een bijzondere waardevermindering, zoals de huidige lage vrachttarieven evenals de huidige marktwaarde van de vloot in vergelijking met de netto boekwaarde, beoordeeld. De raad testte haar activa op waardevermindering en is van mening dat er momenteel geen waardevermindering op haar tankers moet geboekt worden. De raad zal evenwel verdere ontwikkelingen in de tankermarkt gedurende de tweede helft van 2013 van dichtbij blijven volgen en mogelijke indicatoren voor een bijzondere waardevermindering opnieuw evalueren op het einde van dit jaar.