Een verhoging van het noodfonds, waar het IMF en EU-voorzitter België op hadden aangedrongen, werd tegengehouden door onder andere Nederland, Duitsland en Frankrijk.

De landen vinden het huidige fonds groot genoeg, aldus Theodoor Gilissen Bankiers. Ook de uitgifte van eurozone-obligaties is vooralsnog niet aan de orde. De Luxemburgse premier Juncker en de Italiaanse minister van Financiën Tremonti hadden hier zondag een voorstel toe gedaan.

Vooral Duitsland ziet een gezamenlijke obligatie niet zitten, omdat dit volgens de Duitse minister van Financiën Schlaube een substantiële verandering van het bestaande verdrag betekent, het volgens Theodoor Gilissen Bankiers niet genoeg prikkels biedt voor overheden om de begroting op orde te krijgen en het de financieringskosten van Duitsland kan verhogen.

Een verhoging van het noodfonds, waar het IMF en EU-voorzitter België op hadden aangedrongen, werd tegengehouden door onder andere Nederland, Duitsland en Frankrijk. De landen vinden het huidige fonds groot genoeg, aldus Theodoor Gilissen Bankiers. Ook de uitgifte van eurozone-obligaties is vooralsnog niet aan de orde. De Luxemburgse premier Juncker en de Italiaanse minister van Financiën Tremonti hadden hier zondag een voorstel toe gedaan. Vooral Duitsland ziet een gezamenlijke obligatie niet zitten, omdat dit volgens de Duitse minister van Financiën Schlaube een substantiële verandering van het bestaande verdrag betekent, het volgens Theodoor Gilissen Bankiers niet genoeg prikkels biedt voor overheden om de begroting op orde te krijgen en het de financieringskosten van Duitsland kan verhogen.