Al in juni vorig jaar deed Cyprus een steunaanvraag, maar de Europese leiders willen dit verzoek over de verkiezingen van 17 en 24 februari heen tillen.

Volgens de Financial Times zouden depositohouders van Cypriotische banken en houders van staatsobligaties een deel van de schulden moeten kwijtschelden om de schuldpositie op langere termijn dragelijk te houden.

Dit houdt wel een risico van besmettingsgevaar naar andere landen en leningen in, terwijl de Europese onrust toch al weer licht toeneemt.

De verkiezingsstrijd in Italië en uitspraken van Berlusconi zorgen voor oplopende rentestanden. Ook Spanje is nog niet uit de problemen en vandaag spreekt Draghi in het Spaanse parlement waarschijnlijk over de Europese schuldencrisis en de

OMT-mogelijkheden van de ECB.

Woensdag komen de Europese industriële productiecijfers naar buiten waarvoor een lichte toename wordt verwacht. De economie van de eurozone zal in het vierde kwartaal verder gekrompen zijn, met 0,4% op kwartaalbasis (geannualiseerd). Naast Spanje en Italië zullen ook Duitsland en Nederland een krimp tonen.

Al in juni vorig jaar deed Cyprus een steunaanvraag, maar de Europese leiders willen dit verzoek over de verkiezingen van 17 en 24 februari heen tillen. Volgens de Financial Times zouden depositohouders van Cypriotische banken en houders van staatsobligaties een deel van de schulden moeten kwijtschelden om de schuldpositie op langere termijn dragelijk te houden. Dit houdt wel een risico van besmettingsgevaar naar andere landen en leningen in, terwijl de Europese onrust toch al weer licht toeneemt. De verkiezingsstrijd in Italië en uitspraken van Berlusconi zorgen voor oplopende rentestanden. Ook Spanje is nog niet uit de problemen en vandaag spreekt Draghi in het Spaanse parlement waarschijnlijk over de Europese schuldencrisis en de OMT-mogelijkheden van de ECB. Woensdag komen de Europese industriële productiecijfers naar buiten waarvoor een lichte toename wordt verwacht. De economie van de eurozone zal in het vierde kwartaal verder gekrompen zijn, met 0,4% op kwartaalbasis (geannualiseerd). Naast Spanje en Italië zullen ook Duitsland en Nederland een krimp tonen.