Een woordvoerder van de Europese Unie verklaarde echter dat vandaag nog geen beslissing over Cyprus moet worden verwacht.

Diezelfde bron meent te weten dat van Griekenland wordt verwacht (het woord 'hopen' is misschien beter op zijn plaats) dat het land voor minstens 40 miljard euro van zijn obligaties weer zal inkopen.

De geboden prijs zal niet hoger liggen dan de koers van deze obligaties op 23 november laatstleden.

Omdat er sprake is van obligaties met verschillende looptijden zou de prijs 25,15 tot 34,41% van de nominale waarde bedragen.

Door de eigen obligaties goedkoper in te kopen, slaagt Griekenland er in om de schulden geleidelijk aan af te bouwen. De vraag is echter of deze ingreep voldoende is om het land weer op het juiste pad te zetten.

Een woordvoerder van de Europese Unie verklaarde echter dat vandaag nog geen beslissing over Cyprus moet worden verwacht. Diezelfde bron meent te weten dat van Griekenland wordt verwacht (het woord 'hopen' is misschien beter op zijn plaats) dat het land voor minstens 40 miljard euro van zijn obligaties weer zal inkopen. De geboden prijs zal niet hoger liggen dan de koers van deze obligaties op 23 november laatstleden. Omdat er sprake is van obligaties met verschillende looptijden zou de prijs 25,15 tot 34,41% van de nominale waarde bedragen. Door de eigen obligaties goedkoper in te kopen, slaagt Griekenland er in om de schulden geleidelijk aan af te bouwen. De vraag is echter of deze ingreep voldoende is om het land weer op het juiste pad te zetten.