Hiermee lijkt volgens Theodoor Gilissen Bankiers de eurocrisis ook Duitsland daadwerkelijk te gaan raken. Inmiddels staat de 10-jaars rente zelfs op 2,24%.

De Amerikaanse rente daalde juist; internationale beleggers vluchten nu ook uit Duitsland naar beleggingen buiten het eurogebied.

Ook de korte Duitse rente daalde, dus kortlopend Duits staatspapier fungeert nog wel als vluchthaven.

Toch vrezen beleggers dat Duitsland op termijn voor een deel van de problemen van Zuid- Europa zal moeten opdraaien, bijvoorbeeld door uitgifte van gemeenschappelijke euro-obligaties.

Hiermee lijkt volgens Theodoor Gilissen Bankiers de eurocrisis ook Duitsland daadwerkelijk te gaan raken. Inmiddels staat de 10-jaars rente zelfs op 2,24%. De Amerikaanse rente daalde juist; internationale beleggers vluchten nu ook uit Duitsland naar beleggingen buiten het eurogebied. Ook de korte Duitse rente daalde, dus kortlopend Duits staatspapier fungeert nog wel als vluchthaven. Toch vrezen beleggers dat Duitsland op termijn voor een deel van de problemen van Zuid- Europa zal moeten opdraaien, bijvoorbeeld door uitgifte van gemeenschappelijke euro-obligaties.