De trendbreuk in de stijgende steunlijnen mag dan ook niet genegeerd worden. Het koersdoel voor de S&P 500 index wordt 1330 in de nabije toekomst (komende dagen/weken). Dat heeft gevolgen voor de meerjarige trend!

Nu zegt een trendbreuk van twee dagen nog niet zo heel veel en één kille beurs-week maakt nog geen koude winter. Dat wordt anders wanneer een breukmarge ontstaat groter dan 3%.

Een dergelijk breuk zou niet alleen een daling naar 1330 opleveren, maar potentieel ook (veel) lagere koersniveaus.

Test van 1,26 dollar voor euro is mogelijk

Ten aanzien van de EUR/USD-visie is een test van de 120-dagenlijn rond $ 1,26 mogelijk (vooral als Griekenland opnieuw weer een bedreiging gaat vormen).

De opleving van de euro in de afgelopen maanden is stukgelopen op een voormalige steunlijn. De trendanalyse maakt duidelijk dat het laatste woord - of 'oordeel' als u wilt - over de euro nog niet is uitgesproken.

Het einde van de eurocrisis mag volgens sommige autoriteiten misschien slechts 'een kwestie van tijd' zijn, maar volgens de technische analyse zijn er bepaald geen overtuigende argumenten dat het al zover is.

Integendeel zelfs, de grafieken van de EUR/USD en EUR/JPY vertellen eerder dat de eurocrisis de volgende kritieke fase ingaat.

Met name de (bearish) 'rising wedge' in de EUR/JPY geeft met het oog op een hervatting van de dalende trendlijn aanleiding om met een escalatie rekening te houden.

De trendbreuk in de stijgende steunlijnen mag dan ook niet genegeerd worden. Het koersdoel voor de S&P 500 index wordt 1330 in de nabije toekomst (komende dagen/weken). Dat heeft gevolgen voor de meerjarige trend! Nu zegt een trendbreuk van twee dagen nog niet zo heel veel en één kille beurs-week maakt nog geen koude winter. Dat wordt anders wanneer een breukmarge ontstaat groter dan 3%. Een dergelijk breuk zou niet alleen een daling naar 1330 opleveren, maar potentieel ook (veel) lagere koersniveaus. Test van 1,26 dollar voor euro is mogelijk Ten aanzien van de EUR/USD-visie is een test van de 120-dagenlijn rond $ 1,26 mogelijk (vooral als Griekenland opnieuw weer een bedreiging gaat vormen). De opleving van de euro in de afgelopen maanden is stukgelopen op een voormalige steunlijn. De trendanalyse maakt duidelijk dat het laatste woord - of 'oordeel' als u wilt - over de euro nog niet is uitgesproken. Het einde van de eurocrisis mag volgens sommige autoriteiten misschien slechts 'een kwestie van tijd' zijn, maar volgens de technische analyse zijn er bepaald geen overtuigende argumenten dat het al zover is. Integendeel zelfs, de grafieken van de EUR/USD en EUR/JPY vertellen eerder dat de eurocrisis de volgende kritieke fase ingaat. Met name de (bearish) 'rising wedge' in de EUR/JPY geeft met het oog op een hervatting van de dalende trendlijn aanleiding om met een escalatie rekening te houden.