Mario Draghi sprak vorige week weliswaar van 'positieve besmetting' binnen de eurozone, waarbij een verbetering van de situatie voor het ene land ook andere leden weer op het goede pad brengt, maar volgens Eichengreen heeft Draghi voor zijn beurt gesproken.

Hij spoort Europa aan om sneller te werken, kwestie van een volgend crisisscenario te vermijden. Eichengreen is gespecialiseerd in het tijdperk van de Great Depression en heeft veel onderzoek gedaan naar de mogelijke consequenties van het opbreken van de eurozone.

Mario Draghi sprak vorige week weliswaar van 'positieve besmetting' binnen de eurozone, waarbij een verbetering van de situatie voor het ene land ook andere leden weer op het goede pad brengt, maar volgens Eichengreen heeft Draghi voor zijn beurt gesproken. Hij spoort Europa aan om sneller te werken, kwestie van een volgend crisisscenario te vermijden. Eichengreen is gespecialiseerd in het tijdperk van de Great Depression en heeft veel onderzoek gedaan naar de mogelijke consequenties van het opbreken van de eurozone.