De opmerking zorgde volgens Wilfried Steentjes van Steentjes Vermogensbeheer niet voor veel opwinding bij de media. Had Schäuble het andersom gezegd dan was dit zeker het belangrijkste nieuws item geweest.

Goed nieuws verkoopt nu eenmaal niet. Natuurlijk zullen we de komende tijd nog vaak horen dat het experiment euro niet werkt en dat we nog veel problemen zullen krijgen.

Maar gezien de stappen die door landen als Griekenland zijn gezet lijkt dat ongeloofwaardig. Bovendien lijkt de economie in Europa ook steeds meer op gang te komen.

Het Duitse bedrijfsleven is in anderhalf jaar niet zo optimistisch geweest. Dat komt niet alleen door de ontwikkelingen in Azië. Duitse bedrijven verkopen ook goederen in Europa. We zien de omslag ook in de valutaparen.

De opmerking zorgde volgens Wilfried Steentjes van Steentjes Vermogensbeheer niet voor veel opwinding bij de media. Had Schäuble het andersom gezegd dan was dit zeker het belangrijkste nieuws item geweest. Goed nieuws verkoopt nu eenmaal niet. Natuurlijk zullen we de komende tijd nog vaak horen dat het experiment euro niet werkt en dat we nog veel problemen zullen krijgen. Maar gezien de stappen die door landen als Griekenland zijn gezet lijkt dat ongeloofwaardig. Bovendien lijkt de economie in Europa ook steeds meer op gang te komen. Het Duitse bedrijfsleven is in anderhalf jaar niet zo optimistisch geweest. Dat komt niet alleen door de ontwikkelingen in Azië. Duitse bedrijven verkopen ook goederen in Europa. We zien de omslag ook in de valutaparen.