De eurocrisis is verre van gedaan, zo luidt de boodschap daar. De bedrijven krijgen namelijk steeds meer facturen niet uitbetaald en dit ondanks herhaaldelijk aandringen. Maar daardoor valt de ruimte weg voor nieuwe investeringen en nieuwe aanwervingen.

We krijgen dus het vreemde fenomeen dat de rente in landen als Griekenland, Portugal en Spanje alsmaar verder daalt op basis van een verwachte economische opleving, terwijl de bedrijfswereld het financieel steeds moeilijker dreigt te krijgen. Het spreekt voor zich dat deze situatie bezwaarlijk positief kan genoemd worden.

De eurocrisis is verre van gedaan, zo luidt de boodschap daar. De bedrijven krijgen namelijk steeds meer facturen niet uitbetaald en dit ondanks herhaaldelijk aandringen. Maar daardoor valt de ruimte weg voor nieuwe investeringen en nieuwe aanwervingen. We krijgen dus het vreemde fenomeen dat de rente in landen als Griekenland, Portugal en Spanje alsmaar verder daalt op basis van een verwachte economische opleving, terwijl de bedrijfswereld het financieel steeds moeilijker dreigt te krijgen. Het spreekt voor zich dat deze situatie bezwaarlijk positief kan genoemd worden.