Wat is het probleem? De Europese Unie heeft alle moeite van de wereld om de beleggers er van te overtuigen dat het over voldoende geld beschikt om te beletten dat landen failliet gaan.

Een recent rapport van de Europese Commissie windt er geen doekjes om: de bezitters van overheidsschulden zullen hun duit in het zakje moeten doen om landen in problemen te redden.

De situatie begint dan ook stilaan uit de hand te lopen. De totale schuldenberg van de landen uit de eurozone is opgelopen tot meer dan 1000 miljard euro. In de komende weken kan de crisis opnieuw gaan escaleren, zodat dwingend ingrijpen noodzakelijk zal zijn.

Wat is het probleem? De Europese Unie heeft alle moeite van de wereld om de beleggers er van te overtuigen dat het over voldoende geld beschikt om te beletten dat landen failliet gaan. Een recent rapport van de Europese Commissie windt er geen doekjes om: de bezitters van overheidsschulden zullen hun duit in het zakje moeten doen om landen in problemen te redden. De situatie begint dan ook stilaan uit de hand te lopen. De totale schuldenberg van de landen uit de eurozone is opgelopen tot meer dan 1000 miljard euro. In de komende weken kan de crisis opnieuw gaan escaleren, zodat dwingend ingrijpen noodzakelijk zal zijn.