Draghi heeft de financiële markten doen geloven dat wat er ook gebeurt de ECB de obligatiehouders een hand boven het hoofd zal houden. Maar uiteindelijk heeft de ECB-voorzitter niet meer gedaan dan de symptomen van de crisis te bestrijden, de oorzaken er van werden op geen enkel moment aangepakt.

Ray Dalio van Bridgewater vreest echter dat de crisis binnen afzienbare tijd opnieuw de kop zal opsteken. Dalio is van mening dat er minstens 5 mogelijke katalysatoren zijn die de crisis kunnen doen opflakkeren. Het wordt dus hoog tijd dat de kern van het probleem wordt aangepakt, maar daar maakt Europa voorlopig geen aanstalten toe.

Draghi heeft de financiële markten doen geloven dat wat er ook gebeurt de ECB de obligatiehouders een hand boven het hoofd zal houden. Maar uiteindelijk heeft de ECB-voorzitter niet meer gedaan dan de symptomen van de crisis te bestrijden, de oorzaken er van werden op geen enkel moment aangepakt. Ray Dalio van Bridgewater vreest echter dat de crisis binnen afzienbare tijd opnieuw de kop zal opsteken. Dalio is van mening dat er minstens 5 mogelijke katalysatoren zijn die de crisis kunnen doen opflakkeren. Het wordt dus hoog tijd dat de kern van het probleem wordt aangepakt, maar daar maakt Europa voorlopig geen aanstalten toe.