De beleggers speculeren er nog steeds op dat een aantal Europese landen er niet in gaan slagen om voldoende kapitaal op te halen om hun werking te financieren. De euro verloor terrein ten opzichte van 13 van de 16 belangrijkste valuta's.

Vanmorgen werd er in Tokio gehandeld aan 1,3149 dollar per euro, ten opzichte van een slotkoers van 1,3188 dollar vrijdagavond in New York. Voorlopig houdt de euro wel stand boven 1,30 dollar.

Gareth Berry, currency strategist in Singapore bij UBS AG, wijst er op dat de kredietverlaging van Ierland door Moody's nog niet is verteerd. Die was dan ook wel bijzonder fors, vijf streepjes in één keer.

De beleggers speculeren er nog steeds op dat een aantal Europese landen er niet in gaan slagen om voldoende kapitaal op te halen om hun werking te financieren. De euro verloor terrein ten opzichte van 13 van de 16 belangrijkste valuta's. Vanmorgen werd er in Tokio gehandeld aan 1,3149 dollar per euro, ten opzichte van een slotkoers van 1,3188 dollar vrijdagavond in New York. Voorlopig houdt de euro wel stand boven 1,30 dollar. Gareth Berry, currency strategist in Singapore bij UBS AG, wijst er op dat de kredietverlaging van Ierland door Moody's nog niet is verteerd. Die was dan ook wel bijzonder fors, vijf streepjes in één keer.