De eurocrisis blijft om zich heen grijpen. Vrijdag is de 10-jaars rente in Slovenië, voor het eerst sinds de invoering van de euro in dit land, opgelopen tot boven de 7%.

Beleggers zijn bang dat de situatie in Italië dit buurland negatief zal beïnvloeden. De risico-opslag op de 10-jaars rente van Frankrijk ten opzichte van Duitsland is deze week opgelopen tot 170 basispunten en staat nu op 155 basispunten.

Ook Frankrijk staat onder grote druk om de overheidsfinanciën beter op orde te brengen. Vorige week heeft de regering nieuwe maatregelen

aangekondigd.

De eurocrisis blijft om zich heen grijpen. Vrijdag is de 10-jaars rente in Slovenië, voor het eerst sinds de invoering van de euro in dit land, opgelopen tot boven de 7%. Beleggers zijn bang dat de situatie in Italië dit buurland negatief zal beïnvloeden. De risico-opslag op de 10-jaars rente van Frankrijk ten opzichte van Duitsland is deze week opgelopen tot 170 basispunten en staat nu op 155 basispunten. Ook Frankrijk staat onder grote druk om de overheidsfinanciën beter op orde te brengen. Vorige week heeft de regering nieuwe maatregelen aangekondigd.