In Frankrijk en Italië steeg het vergelijkbare huurinkomen het snelst. In Frankrijk had men wel last van de onzekerheid rond de verkiezingen, terwijl in Italië werd geprofiteerd van de liberalisatie van de zondagverkoop.

ECP lijkt volgens ABN Amro geen last te hebben van de eurocrisis. In de vooruitblik zegt het bedrijf niet meer leegstand te verwachten en de huurverhogingen zullen in lijn zijn met de inflatie.

Het dividend werd verhoogd met ruim 2% naar EUR 1,92. ECP onderzoekt de verkoop van het Zweedse Burlöw-centrum.

ECP heeft defensief profiel

De analisten van ABN Amro handhaven hun koopadvies voor het aandeel na deze solide jaarcijfers. Enkele weken geleden werd in twee seperate transacties het Eurostop Hamstad-centrum aangekocht.

ABN Amro ziet de groeiperspectieven voor ECP via ontwikkeling en acquisities, terwijl de analisten van de bank het desinvesteren uit volgroeide beleggingen toejuichen.

ECP heeft een defensief profiel met beleggingen op toplocaties die voldoen aan de vastgoedstrategie van de bank. Hoewel ECP hun favoriet is in Nederland, geeft ABN Amro de voorkeur aan Unibail Rodamco en PSP Swiss Property in Europa en Simon Property Group in de VS.

In Frankrijk en Italië steeg het vergelijkbare huurinkomen het snelst. In Frankrijk had men wel last van de onzekerheid rond de verkiezingen, terwijl in Italië werd geprofiteerd van de liberalisatie van de zondagverkoop. ECP lijkt volgens ABN Amro geen last te hebben van de eurocrisis. In de vooruitblik zegt het bedrijf niet meer leegstand te verwachten en de huurverhogingen zullen in lijn zijn met de inflatie. Het dividend werd verhoogd met ruim 2% naar EUR 1,92. ECP onderzoekt de verkoop van het Zweedse Burlöw-centrum.ECP heeft defensief profiel De analisten van ABN Amro handhaven hun koopadvies voor het aandeel na deze solide jaarcijfers. Enkele weken geleden werd in twee seperate transacties het Eurostop Hamstad-centrum aangekocht. ABN Amro ziet de groeiperspectieven voor ECP via ontwikkeling en acquisities, terwijl de analisten van de bank het desinvesteren uit volgroeide beleggingen toejuichen. ECP heeft een defensief profiel met beleggingen op toplocaties die voldoen aan de vastgoedstrategie van de bank. Hoewel ECP hun favoriet is in Nederland, geeft ABN Amro de voorkeur aan Unibail Rodamco en PSP Swiss Property in Europa en Simon Property Group in de VS.