Een Euro Zone Breakup is 'een absurde hypothese', zo verklaarde Trichet gisteren. Hij riep de lidstaten op om zowel op individuele als op collectieve basis iets te doen om te crisis te blokkeren.

Ierland kreeg een speciale vermelding, in zoverre dat het land werd opgeroepen om zich rigoureus te houden aan het reddingsplan. Gisteren waren er twijfels gerezen of de Ieren dat wel degelijk van plan waren.

Trichet ontweek de vraag of hij zich daadwerkelijk zorgen maakte om het Ierse banksysteem. Hij antwoordde dat de Ieren hun eigen problemen moeten aanpakken en die hebben inderdaad veel te maken met de banken.

Een Euro Zone Breakup is 'een absurde hypothese', zo verklaarde Trichet gisteren. Hij riep de lidstaten op om zowel op individuele als op collectieve basis iets te doen om te crisis te blokkeren. Ierland kreeg een speciale vermelding, in zoverre dat het land werd opgeroepen om zich rigoureus te houden aan het reddingsplan. Gisteren waren er twijfels gerezen of de Ieren dat wel degelijk van plan waren. Trichet ontweek de vraag of hij zich daadwerkelijk zorgen maakte om het Ierse banksysteem. Hij antwoordde dat de Ieren hun eigen problemen moeten aanpakken en die hebben inderdaad veel te maken met de banken.