Op de valutamarkten is de euro de afgelopen dagen opnieuw gestegen, waarbij zelfs de kaap van 1,32 dollar in zicht is gekomen. Een sterke euro is nochtans allesbehalve voordelig voor de Europese economie, waarbij vooral de zwakkere landen uit het zuiden de prijs dreigen te moeten betalen.

Volgens veel economen zal de euro in waarde moeten betalen om Europa te helpen uit de crisis te raken. Mario Draghi heeft eerder al gedreigd dat de rente verder omlaag kan als de economie niet recht krabbelt, maar bijkomende maatregelen zijn daarbij niet uitgesloten. Uit vrees voor die maatregelen is de euro vandaag een toontje lager gaan zingen, de koers is teruggevallen onder 1,30 dollar.

Op de valutamarkten is de euro de afgelopen dagen opnieuw gestegen, waarbij zelfs de kaap van 1,32 dollar in zicht is gekomen. Een sterke euro is nochtans allesbehalve voordelig voor de Europese economie, waarbij vooral de zwakkere landen uit het zuiden de prijs dreigen te moeten betalen. Volgens veel economen zal de euro in waarde moeten betalen om Europa te helpen uit de crisis te raken. Mario Draghi heeft eerder al gedreigd dat de rente verder omlaag kan als de economie niet recht krabbelt, maar bijkomende maatregelen zijn daarbij niet uitgesloten. Uit vrees voor die maatregelen is de euro vandaag een toontje lager gaan zingen, de koers is teruggevallen onder 1,30 dollar.