De BEL 20 kon het verlies beperken tot een half procent, met Umicore als sterkste daler. Dit aandeel moest ongeveer anderhalf procent prijsgeven. Bekaert bleef het goed doen, maar werd onder het hoogtepunt van de dag afgevlagd. Ook Elia ging vandaag tegen de trend in hoger, met dank aan Morgan Stanley.

Op de valutamarkten blijkt de euro onstuitbaar te zijn, vandaag kreeg de Europese eenheidsmunt de kaap van 1,38 dollar in het vizier. De alsmaar sterkende dollar dreigt de exportpositie van de Europese bedrijven te ondermijnen. Vraag is of de ECB zal toelaten dat de koers van de euro nog verder stijgt.

De BEL 20 kon het verlies beperken tot een half procent, met Umicore als sterkste daler. Dit aandeel moest ongeveer anderhalf procent prijsgeven. Bekaert bleef het goed doen, maar werd onder het hoogtepunt van de dag afgevlagd. Ook Elia ging vandaag tegen de trend in hoger, met dank aan Morgan Stanley. Op de valutamarkten blijkt de euro onstuitbaar te zijn, vandaag kreeg de Europese eenheidsmunt de kaap van 1,38 dollar in het vizier. De alsmaar sterkende dollar dreigt de exportpositie van de Europese bedrijven te ondermijnen. Vraag is of de ECB zal toelaten dat de koers van de euro nog verder stijgt.