De FED maakt zich met name zorgen over de economische groeivertraging. Doorslaggevend kunnen de Amerikaanse werkloosheidscijfers voor de maand juli worden.

Mogelijk gaat de FED de cash die wordt geïncasseerd als gevolg van het bereiken van de vervaldatum van mortgage-bonds in portefeuille om nieuwe obligaties aan te kopen.

Ten opzichte van de yen daalde de dollar zelfs tot het laagste niveau sinds 1995. Dinsdag bereikte de euro een nieuwe piek op 1,3261 dollar, alvorens opnieuw wat terug te vallen.

Andrew Wilkinson, strateeg bij Interactive Brokers, schat de kans gering in dat de FED haar monetaire politiek verder gaat versoepelen, om de simpele reden dat deze maatregel niet zo veel zou uithalen.

De FED maakt zich met name zorgen over de economische groeivertraging. Doorslaggevend kunnen de Amerikaanse werkloosheidscijfers voor de maand juli worden. Mogelijk gaat de FED de cash die wordt geïncasseerd als gevolg van het bereiken van de vervaldatum van mortgage-bonds in portefeuille om nieuwe obligaties aan te kopen. Ten opzichte van de yen daalde de dollar zelfs tot het laagste niveau sinds 1995. Dinsdag bereikte de euro een nieuwe piek op 1,3261 dollar, alvorens opnieuw wat terug te vallen. Andrew Wilkinson, strateeg bij Interactive Brokers, schat de kans gering in dat de FED haar monetaire politiek verder gaat versoepelen, om de simpele reden dat deze maatregel niet zo veel zou uithalen.