Aanleiding was de vrees dat het reddingsprogramma voor Griekenland, programma dat een waarde heeft van 110 miljard euro, niet zal volstaan om de schuldencrisis in het land op te lossen.

Van Spanje over Portugal tot Ierland stegen de obligatierendementen uit vrees voor een verdere uitzaaiing van de Griekse problemen. Premier Jose Luis Rodriguez Zapatero van Spanje noemde een reddingsplan voor zijn land 'complete onzin', maar kon daarmee niemand overtuigen.

Hidetoshi Yanagihara, senior currency trader bij Mizuho Corporate Bank in New York, sprak van een rampzalige dag op de financiële markten. Hij verwacht dat de euro verder gaat verzwakken, zelfs aan een koers onder 1,30 dollar is de Europese eenheidsmunt volgens Yanagihara nog niet te duur gewaardeerd.

Aanleiding was de vrees dat het reddingsprogramma voor Griekenland, programma dat een waarde heeft van 110 miljard euro, niet zal volstaan om de schuldencrisis in het land op te lossen. Van Spanje over Portugal tot Ierland stegen de obligatierendementen uit vrees voor een verdere uitzaaiing van de Griekse problemen. Premier Jose Luis Rodriguez Zapatero van Spanje noemde een reddingsplan voor zijn land 'complete onzin', maar kon daarmee niemand overtuigen. Hidetoshi Yanagihara, senior currency trader bij Mizuho Corporate Bank in New York, sprak van een rampzalige dag op de financiële markten. Hij verwacht dat de euro verder gaat verzwakken, zelfs aan een koers onder 1,30 dollar is de Europese eenheidsmunt volgens Yanagihara nog niet te duur gewaardeerd.