De euro is op maat van Duitsland gesneden volgens het Verdrag van Europa. Met de perifere landen in Zuid-Europa is op geen enkel moment rekening gehouden, met als gevolg dat die perifere landen nu tot over de oren in de problemen zitten. Duitsland is altijd voorstander geweest van een sterke munt.

Een minder sterke munt zou echter meer in het voordeel van de economie van Zuid-Europa zou spelen. De meeste analisten geloven niet in het scenario van een renteverlaging, maar de ECB zal wel andere maatregelen treffen om de koers van de euro te laten zakken.

De euro is op maat van Duitsland gesneden volgens het Verdrag van Europa. Met de perifere landen in Zuid-Europa is op geen enkel moment rekening gehouden, met als gevolg dat die perifere landen nu tot over de oren in de problemen zitten. Duitsland is altijd voorstander geweest van een sterke munt. Een minder sterke munt zou echter meer in het voordeel van de economie van Zuid-Europa zou spelen. De meeste analisten geloven niet in het scenario van een renteverlaging, maar de ECB zal wel andere maatregelen treffen om de koers van de euro te laten zakken.