De tot dusver aangekondigde besparingsmaatregelen hebben de crisis alleen maar verergerd. Tot dusver ligt daar niemand echt wakker van, maar daar zal volgens Zulauf verandering in komen.

Een relatief klein incident kan de financiële markten wakker schudden, met een krachtige reactie tot gevolg.

Ook Amerikaanse politici hebben geen plan om schuldenberg aan te pakken

In de Verenigde Staten heeft president Obama geen plan om de fiscale klip aan te pakken. Het plan van Paul Ryan is anderzijds niet geloofwaardig. Als gevolg daarvan zal de Amerikaanse schuldenberg in de komende vier jaar oplopen tot 25.000 miljard dollar.

De beurzen kunnen het in de komende 24 maanden goed blijven doen, aldus Zulauf, maar ook daar zal een einde aan komen. In 2015 kan een bear cyclus beginnen die zeven jaar zal duren.

Van de centrale banken, die hun goud op een recorddieptepunt verkochten, moet weinig steun worden verwacht in de strijd tegen de inflatie.

De tot dusver aangekondigde besparingsmaatregelen hebben de crisis alleen maar verergerd. Tot dusver ligt daar niemand echt wakker van, maar daar zal volgens Zulauf verandering in komen.Een relatief klein incident kan de financiële markten wakker schudden, met een krachtige reactie tot gevolg. Ook Amerikaanse politici hebben geen plan om schuldenberg aan te pakkenIn de Verenigde Staten heeft president Obama geen plan om de fiscale klip aan te pakken. Het plan van Paul Ryan is anderzijds niet geloofwaardig. Als gevolg daarvan zal de Amerikaanse schuldenberg in de komende vier jaar oplopen tot 25.000 miljard dollar. De beurzen kunnen het in de komende 24 maanden goed blijven doen, aldus Zulauf, maar ook daar zal een einde aan komen. In 2015 kan een bear cyclus beginnen die zeven jaar zal duren. Van de centrale banken, die hun goud op een recorddieptepunt verkochten, moet weinig steun worden verwacht in de strijd tegen de inflatie.