De euro zal naar zijn mening een langzame, pijnlijke dood sterven. Na de Tweede Wereldoorlog werd de Europese integratie ontworpen om toekomstige conflicten te vermijden, maar die opdracht lijkt alleszins te zijn mislukt. Meer Europa heeft integendeel meer spanningen veroorzaakt.

Met name Zuid-Europa zit gevangen in het keurslijf van een munt waar ze op de eerste plaats nooit hadden mogen toetreden. Bij de oprichting werd echter geen exit-scenario voorzien, zodat de eurozone steeds begint te lijken op Hotel California. In een dergelijk hotel kun je wel binnen, maar niet meer uitchecken.

De euro zal naar zijn mening een langzame, pijnlijke dood sterven. Na de Tweede Wereldoorlog werd de Europese integratie ontworpen om toekomstige conflicten te vermijden, maar die opdracht lijkt alleszins te zijn mislukt. Meer Europa heeft integendeel meer spanningen veroorzaakt. Met name Zuid-Europa zit gevangen in het keurslijf van een munt waar ze op de eerste plaats nooit hadden mogen toetreden. Bij de oprichting werd echter geen exit-scenario voorzien, zodat de eurozone steeds begint te lijken op Hotel California. In een dergelijk hotel kun je wel binnen, maar niet meer uitchecken.