Ondanks de belofte van een volgehouden ultra?stimulerend beleid door de Fed moet dat in de loop van 2013 tot uiting komen in de verwachtingen over het monetaire beleid in de VS en de eurozone.

De Fed zal sneller het monetaire roer moeten omgooien dan de ECB en die verwachting zal de dollar onvermijdelijk hoger duwen.

Een krachtige aanpak van de eurocrisis zou dit scenario kunnen doorkruisen, maar die zit er niet meteen in. Integendeel, de jojo?beweging van de eurocrisis zal allicht eerder zorgen voor bijkomende neerwaartse druk op de euro.

Ondanks de belofte van een volgehouden ultra?stimulerend beleid door de Fed moet dat in de loop van 2013 tot uiting komen in de verwachtingen over het monetaire beleid in de VS en de eurozone. De Fed zal sneller het monetaire roer moeten omgooien dan de ECB en die verwachting zal de dollar onvermijdelijk hoger duwen. Een krachtige aanpak van de eurocrisis zou dit scenario kunnen doorkruisen, maar die zit er niet meteen in. Integendeel, de jojo?beweging van de eurocrisis zal allicht eerder zorgen voor bijkomende neerwaartse druk op de euro.