De doelstelling van het extreem lage renteniveau in de eurozone is eenduidig: door de beleidsrente op een zeer laag peil te dwingen wordt er enerzijds voldoende liquiditeit in het bancaire systeem voorzien, terwijl de rabiaat lage interbancaire tarieven de banken ervan moeten weerhouden om de gecreëerde liquide middelen op mekaars balansen te herplaatsen.

Hierdoor zouden kredieten aan de industrie en de KMO-sector aan aantrekkelijkheid moeten winnen. Zouden moeten ... Meer nieuws van Stefan Duchateau op http://blog.argenta.be/author/duste/.

De doelstelling van het extreem lage renteniveau in de eurozone is eenduidig: door de beleidsrente op een zeer laag peil te dwingen wordt er enerzijds voldoende liquiditeit in het bancaire systeem voorzien, terwijl de rabiaat lage interbancaire tarieven de banken ervan moeten weerhouden om de gecreëerde liquide middelen op mekaars balansen te herplaatsen. Hierdoor zouden kredieten aan de industrie en de KMO-sector aan aantrekkelijkheid moeten winnen. Zouden moeten ... Meer nieuws van Stefan Duchateau op http://blog.argenta.be/author/duste/.