Ten opzichte van de yen bereikte de dollar zelfs een nieuwe bodem voor de afgelopen negen jaar. De Hongaarse overheid probeerde tijdens het weekend om de rust rond het land te doen terugkeren, maar het valt nog af te wachten of de financiële markten effectief gaan kalmeren.

Volgens Marc Chandler van Brown Brothers Harriman in New York heeft de euro een technisch verkoopsignaal gegeven wanneer de koers terugviel onder het niveau van 1,20 dollar.

Chandler is van mening dat de euro zonder moeite kan terugvallen richting 1,18 euro, waarna het volgende mikpunt pariteit blijft. Het is inderdaad niet ondenkbaar dat 1 euro binnenkort nog maar 1 dollar waard is.

Binnen Europa heerst grote onduidelijkheid over de te volgen monetaire politiek. De Duitsers zijn voorstander van zware besparingen om zo de begrotingstekorten weg te werken, maar daardoor kan de economie opnieuw in een recessie wegzinken.

Ten opzichte van de yen bereikte de dollar zelfs een nieuwe bodem voor de afgelopen negen jaar. De Hongaarse overheid probeerde tijdens het weekend om de rust rond het land te doen terugkeren, maar het valt nog af te wachten of de financiële markten effectief gaan kalmeren. Volgens Marc Chandler van Brown Brothers Harriman in New York heeft de euro een technisch verkoopsignaal gegeven wanneer de koers terugviel onder het niveau van 1,20 dollar. Chandler is van mening dat de euro zonder moeite kan terugvallen richting 1,18 euro, waarna het volgende mikpunt pariteit blijft. Het is inderdaad niet ondenkbaar dat 1 euro binnenkort nog maar 1 dollar waard is. Binnen Europa heerst grote onduidelijkheid over de te volgen monetaire politiek. De Duitsers zijn voorstander van zware besparingen om zo de begrotingstekorten weg te werken, maar daardoor kan de economie opnieuw in een recessie wegzinken.