Het kind van de rekening kan echter de euro worden, want die zal waarschijnlijk verder in waarde verminderen. Dat is goed nieuws voor de Europese bedrijven, want die kunnen positie op de exportmarkten verder versterken. Een lage euro kan anderzijds echter ook inflatie importeren.

Vandaag is de koers van de euro inderdaad verder gedaald, inmiddels is de kaap van 1,29 dollar in zicht gekomen. Onder dat niveau ligt een nieuwe steunzone in de buurt van 1,285 dollar. De Europese beurzen sloten af in het rood, met verliezen die uiteindelijk per saldo relatief beperkt bleven.

Het kind van de rekening kan echter de euro worden, want die zal waarschijnlijk verder in waarde verminderen. Dat is goed nieuws voor de Europese bedrijven, want die kunnen positie op de exportmarkten verder versterken. Een lage euro kan anderzijds echter ook inflatie importeren. Vandaag is de koers van de euro inderdaad verder gedaald, inmiddels is de kaap van 1,29 dollar in zicht gekomen. Onder dat niveau ligt een nieuwe steunzone in de buurt van 1,285 dollar. De Europese beurzen sloten af in het rood, met verliezen die uiteindelijk per saldo relatief beperkt bleven.