Bij de beschouwingen over de bewegingen op de Brusselse beurs is het volgens professor Stefan Duchateau zeker niet onbelangrijk ook even te kijken naar een van de belangrijkste drijfveren voor koersbewegingen, met name de evolutie van de (verwachte) bedrijfsresultaten.

Bij een vergelijking van de Belgische bedrijfsresultaten ( gemeten via enerzijds de bedrijfsresultaten van de Bel20-bedrijven en anderzijds de MSCI-index voor Belgische bedrijven) valt op hoe dramatisch de terugval van de resultaten van de Belgische beursgenoteerde bedrijven is geweest in vergelijking met de Europese index, maar ook in vergelijking met andere Eurozone partners zoals Duitsland maar ook Spanje. Meer nieuws van Stefan Duchateau op http://blog.argenta.be/author/duste/.

Bij de beschouwingen over de bewegingen op de Brusselse beurs is het volgens professor Stefan Duchateau zeker niet onbelangrijk ook even te kijken naar een van de belangrijkste drijfveren voor koersbewegingen, met name de evolutie van de (verwachte) bedrijfsresultaten. Bij een vergelijking van de Belgische bedrijfsresultaten ( gemeten via enerzijds de bedrijfsresultaten van de Bel20-bedrijven en anderzijds de MSCI-index voor Belgische bedrijven) valt op hoe dramatisch de terugval van de resultaten van de Belgische beursgenoteerde bedrijven is geweest in vergelijking met de Europese index, maar ook in vergelijking met andere Eurozone partners zoals Duitsland maar ook Spanje. Meer nieuws van Stefan Duchateau op http://blog.argenta.be/author/duste/.