Duitsland bande dinsdagavond de naakte verkopen van CDS's en van eurobonds. Volgens Lane Newman van ING in New York vrezen de speculanten dat de situatie op de markt nog een stuk sneller is dan ze op het eerste gezicht lijkt. De Europese autoriteiten zijn er niet in geslaagd om de markten gerust te stellen.

De beleggers verkopen momenteel alle activa waar risico's aan verbonden zijn en ze zullen dat volgens Newman blijven doen totdat de situatie op de financiële markten is gekalmeerd.

Amelia Bourdeau van UBS interpreteerde het verbod op short selling als een signaal dat Duitsland iets moet doen om zijn markten te beschermen. Het verbod werkt echter als een katalysator die de koers van de euro nog verder naar omlaagd duwt.

Duitsland bande dinsdagavond de naakte verkopen van CDS's en van eurobonds. Volgens Lane Newman van ING in New York vrezen de speculanten dat de situatie op de markt nog een stuk sneller is dan ze op het eerste gezicht lijkt. De Europese autoriteiten zijn er niet in geslaagd om de markten gerust te stellen. De beleggers verkopen momenteel alle activa waar risico's aan verbonden zijn en ze zullen dat volgens Newman blijven doen totdat de situatie op de financiële markten is gekalmeerd. Amelia Bourdeau van UBS interpreteerde het verbod op short selling als een signaal dat Duitsland iets moet doen om zijn markten te beschermen. Het verbod werkt echter als een katalysator die de koers van de euro nog verder naar omlaagd duwt.