De dollarkoers steeg in de loop van 2013 volgens professor Stefan Duchateau verder ten opzichte van de munten van diverse groeilanden (enkel India wist intussen deze nefaste evolutie enigszins te stabiliseren, zij het met een zware kostprijs, met name een scherpe verhoging van haar korte termijntarieven) maar ten opzichte van de eEuro tekende zich een -op het eerste zicht- verbazende evolutie af.

Traditioneel wist de Amerikaanse munt zich steeds te verstevigen wanneer het verschil tussen de Amerikaanse en Europese rente begon toe te nemen, zoals dat ook nu het geval is. Toch mag de zwakte van US dollar ten opzichte van de euro niet helemaal verbazen.

Men mag hierbij immers niet uit het oog verliezen dat de monetaire groei in de VSA aan een beduidend hoger tempo verloopt dan de Europese.

Er worden simpelweg meer dollars gedrukt, die effectief hun weg vinden naar de economie, dan euro's. Meer dollars dan euro's, dus ook een goedkopere eurodollar koers. Zo eenvoudig is dat ... Meer van professor Stefan Duchateau vindt u op http://blog.argenta.be/author/duste/.

De dollarkoers steeg in de loop van 2013 volgens professor Stefan Duchateau verder ten opzichte van de munten van diverse groeilanden (enkel India wist intussen deze nefaste evolutie enigszins te stabiliseren, zij het met een zware kostprijs, met name een scherpe verhoging van haar korte termijntarieven) maar ten opzichte van de eEuro tekende zich een -op het eerste zicht- verbazende evolutie af. Traditioneel wist de Amerikaanse munt zich steeds te verstevigen wanneer het verschil tussen de Amerikaanse en Europese rente begon toe te nemen, zoals dat ook nu het geval is. Toch mag de zwakte van US dollar ten opzichte van de euro niet helemaal verbazen. Men mag hierbij immers niet uit het oog verliezen dat de monetaire groei in de VSA aan een beduidend hoger tempo verloopt dan de Europese. Er worden simpelweg meer dollars gedrukt, die effectief hun weg vinden naar de economie, dan euro's. Meer dollars dan euro's, dus ook een goedkopere eurodollar koers. Zo eenvoudig is dat ... Meer van professor Stefan Duchateau vindt u op http://blog.argenta.be/author/duste/.