De euro heeft gedurende een decennium de schijn van een sterke munt hoog kunnen houden, hoewel dat zonder veel overtuigingskracht gebeurde. Regelmatig kwamen er barstjes in de EMU aan het licht.

Het reddingsplan voor de eurozone heeft volgens Kevin Gaynor, hoofdeconoom bij Royal Bank of Scotland Group, het beeld volledig gewijzigd. De muntunie wordt nu samengehouden door het reddingsplan en niet langer door het idee van integratie van de landen die deelnemen aan de eurozone.

In de toekomst zal de euro mogelijk worden gemeten op basis van de gemiddelde waarde van de verschillende landen uit de eurozone. Het eurobeeld dat daaruit voorkomt, zal niet bepaald door krachtdadigheid uitblinken.

De euro heeft gedurende een decennium de schijn van een sterke munt hoog kunnen houden, hoewel dat zonder veel overtuigingskracht gebeurde. Regelmatig kwamen er barstjes in de EMU aan het licht. Het reddingsplan voor de eurozone heeft volgens Kevin Gaynor, hoofdeconoom bij Royal Bank of Scotland Group, het beeld volledig gewijzigd. De muntunie wordt nu samengehouden door het reddingsplan en niet langer door het idee van integratie van de landen die deelnemen aan de eurozone. In de toekomst zal de euro mogelijk worden gemeten op basis van de gemiddelde waarde van de verschillende landen uit de eurozone. Het eurobeeld dat daaruit voorkomt, zal niet bepaald door krachtdadigheid uitblinken.