Dat is heel wat minder dan de 850 miljard euro die ECB-president Mario Draghi eerder deze maand vooropgesteld had. Volgens de ECB maakt elke bank die geen gebruik maakt van deze mogelijkheid een grote denkfout. Men hoopt uiteraard dat dit geld naar de economie zal vloeien.

Maar The Economist had vorige week een opmerkelijke cover, de euro werd vergeleken met een schip gedoemd om te zinken. Hollande en Merkel zaten op de tekening in een bootje gemaakt van een verfrommelde euro, terwijl Mario Draghi alle moeite van de wereld doet om water uit het bootje te hozen.

Dat is heel wat minder dan de 850 miljard euro die ECB-president Mario Draghi eerder deze maand vooropgesteld had. Volgens de ECB maakt elke bank die geen gebruik maakt van deze mogelijkheid een grote denkfout. Men hoopt uiteraard dat dit geld naar de economie zal vloeien. Maar The Economist had vorige week een opmerkelijke cover, de euro werd vergeleken met een schip gedoemd om te zinken. Hollande en Merkel zaten op de tekening in een bootje gemaakt van een verfrommelde euro, terwijl Mario Draghi alle moeite van de wereld doet om water uit het bootje te hozen.