In reactie op het bericht over het aanvragen van gecombineerde steun van het Internationaal Monetair Fonds, de Europese Unie en de Europese Centrale Bank stegen de koersen op de Griekse beurs. Ook op de obligatiemarkt keerde de rust alleszins voorlopig tijdelijk weer.

Premier George Papandreou verklaarde dat de speculatie tegen de overheid van de schuld van het land alle inspanningen van het Griekse bevolking om het deficiet op de begroting te verkleinen teniet deed.

Gisteren bereikte het rendement op de 10-jarige staatsobligatie bijna 11%, waarmee de Grieken ongeveer evenveel rendement op hun schulden moeten betalen als Pakistan.

Na de aankondiging voor de aanvraag om hulp daalde het rendement op de Griekse staatsschulden met 82 basispunten tot 9,41%. De ASE beursindex in Athene steeg met ruim anderhalf procent en ook de euro ging in herstel.

De vraag is nu of de aanvraag van het steunplan door Griekenland de speculatie tegenover andere landen kan doen afnemen. Daarbij zal de aandacht vooral op Portugal gericht zijn.

In reactie op het bericht over het aanvragen van gecombineerde steun van het Internationaal Monetair Fonds, de Europese Unie en de Europese Centrale Bank stegen de koersen op de Griekse beurs. Ook op de obligatiemarkt keerde de rust alleszins voorlopig tijdelijk weer. Premier George Papandreou verklaarde dat de speculatie tegen de overheid van de schuld van het land alle inspanningen van het Griekse bevolking om het deficiet op de begroting te verkleinen teniet deed. Gisteren bereikte het rendement op de 10-jarige staatsobligatie bijna 11%, waarmee de Grieken ongeveer evenveel rendement op hun schulden moeten betalen als Pakistan. Na de aankondiging voor de aanvraag om hulp daalde het rendement op de Griekse staatsschulden met 82 basispunten tot 9,41%. De ASE beursindex in Athene steeg met ruim anderhalf procent en ook de euro ging in herstel. De vraag is nu of de aanvraag van het steunplan door Griekenland de speculatie tegenover andere landen kan doen afnemen. Daarbij zal de aandacht vooral op Portugal gericht zijn.