Benchmark crude voor mei kostte vanmorgen 80,81 dollar per vat, of ruim een kwart dollar meer dan het slotniveau van gisteren. Gisteren werd ruwe olie op de internationale markten enkele dollarcenten goedkoper.

Op de valutamarkten steeg de koers van euro vanmorgen in de richting van 1,3350 dollar, dit in de reactie van het akkoord over het reddingsplan voor Griekenland dat gisteren werd afgesloten.

In de afgelopen twee weken bewoog de olieprijs aan de onderkant van de range van 80 tot 85 dollar. Barclays Capital verwacht dat een aantrekkende vraag vanuit de Verenigde Staten de zwakke olieconsumptie in Europa ruimschoots zal compenseren.

De analisten van deze bank zien de olieprijs doorstijgen richting 90 dollar, waardoor de range voor de olieprijs zou uitgebreid worden tot 80 à 90 dollar.

Benchmark crude voor mei kostte vanmorgen 80,81 dollar per vat, of ruim een kwart dollar meer dan het slotniveau van gisteren. Gisteren werd ruwe olie op de internationale markten enkele dollarcenten goedkoper. Op de valutamarkten steeg de koers van euro vanmorgen in de richting van 1,3350 dollar, dit in de reactie van het akkoord over het reddingsplan voor Griekenland dat gisteren werd afgesloten. In de afgelopen twee weken bewoog de olieprijs aan de onderkant van de range van 80 tot 85 dollar. Barclays Capital verwacht dat een aantrekkende vraag vanuit de Verenigde Staten de zwakke olieconsumptie in Europa ruimschoots zal compenseren. De analisten van deze bank zien de olieprijs doorstijgen richting 90 dollar, waardoor de range voor de olieprijs zou uitgebreid worden tot 80 à 90 dollar.