De rente in de VS zal derhalve nog even laag blijven. En die verwachting zagen we ook terug in de koersontwikkeling van de Amerikaanse dollar.

De munt verloor de afgelopen week 1,1% ten opzichte van de euro. Hiermee komt de munt weer dicht in de buurt van haar hoogste koersen dit jaar.

Toen hoorden we overigens geluiden uit de Europese centrale bank dat men zich zorgen maakte over de hoge koers van de eenheidsmunt.

Immers een hoge valutakoers zorgt voor problemen in de export. En juist als de economie kwakkelt is een stevige exportindustrie vaak de redding.

Europa zelf kan weinig doen om de euro te verzwakken. Verdere renteverlagingen zitten er niet in.

Voorlopig zal men dus lijdzaam moeten toekijken hoe de munt die nog geen anderhalf jaar geleden uit elkaar leek te spatten nu een van de meest gevraagde munten is.

Amerikanen zullen ook geen probleem hebben met de lagere dollar. Gezien de grootte van hun binnenlandse economie heeft een valutabeweging uiteindelijk maar weinig effect op de groei.

De rente in de VS zal derhalve nog even laag blijven. En die verwachting zagen we ook terug in de koersontwikkeling van de Amerikaanse dollar. De munt verloor de afgelopen week 1,1% ten opzichte van de euro. Hiermee komt de munt weer dicht in de buurt van haar hoogste koersen dit jaar. Toen hoorden we overigens geluiden uit de Europese centrale bank dat men zich zorgen maakte over de hoge koers van de eenheidsmunt. Immers een hoge valutakoers zorgt voor problemen in de export. En juist als de economie kwakkelt is een stevige exportindustrie vaak de redding. Europa zelf kan weinig doen om de euro te verzwakken. Verdere renteverlagingen zitten er niet in. Voorlopig zal men dus lijdzaam moeten toekijken hoe de munt die nog geen anderhalf jaar geleden uit elkaar leek te spatten nu een van de meest gevraagde munten is. Amerikanen zullen ook geen probleem hebben met de lagere dollar. Gezien de grootte van hun binnenlandse economie heeft een valutabeweging uiteindelijk maar weinig effect op de groei.