Het sentiment rond de Koreaanse crisis werd eveneens wat positiever. De Verenigde Naties riep Noord-Korea op gesprekken te beginnen met Zuid-Korea over het huidige conflict.

Vanmorgen werd de euro in Tokio verhandeld aan 1,3402 euro, tegenover een slot koers van 1,3367 gisterenavond in New York. Daar bereikte de euro een dieptepunt voor de afgelopen twee maanden tegenover de dollar.

Robert Ryan, in Singapore currency strateeg voor BNP Paribas SA, is van mening dat het effect van de Koreaanse crisis een fenomeen van voorbijgaande aard zal zijn. Hij ziet de vlucht naar een veilige haven afnemen, waardoor de euro verder kan herstellen.

Het sentiment rond de Koreaanse crisis werd eveneens wat positiever. De Verenigde Naties riep Noord-Korea op gesprekken te beginnen met Zuid-Korea over het huidige conflict. Vanmorgen werd de euro in Tokio verhandeld aan 1,3402 euro, tegenover een slot koers van 1,3367 gisterenavond in New York. Daar bereikte de euro een dieptepunt voor de afgelopen twee maanden tegenover de dollar. Robert Ryan, in Singapore currency strateeg voor BNP Paribas SA, is van mening dat het effect van de Koreaanse crisis een fenomeen van voorbijgaande aard zal zijn. Hij ziet de vlucht naar een veilige haven afnemen, waardoor de euro verder kan herstellen.