Bovendien is er de vrees dat de crisis zich van Griekenland gaat uitbreiden naar andere landen. De Duitse kanselier Angela Merkel wil geen fondsen voor Griekenland vrijmaken totdat het land een aanvaardbaar plan klaar heeft om het deficiet op de begroting af te bouwen.

Alan Ruskin, hoofd currency strategie bij Royal Bank of Scotland Group, merkt op dat de financiële markten niet houden van de manier waarop de Duitsers de Griekse crisis aanpakken. Ruskin merkt op dat Berlijn totaal geen vertrouwen heeft in de Griekse politic.

Nog erger en nog meer zorgwekkend vanuit het standpunt van de euro is dat het besmettingsgevaar in de afgelopen dagen nog is toegenomen. Overigens is het verschil tussen de 2-jarige Griekse staatsobligatie en de gelijkaardige Duitse toegenomen tot 3,10%.

Bovendien is er de vrees dat de crisis zich van Griekenland gaat uitbreiden naar andere landen. De Duitse kanselier Angela Merkel wil geen fondsen voor Griekenland vrijmaken totdat het land een aanvaardbaar plan klaar heeft om het deficiet op de begroting af te bouwen. Alan Ruskin, hoofd currency strategie bij Royal Bank of Scotland Group, merkt op dat de financiële markten niet houden van de manier waarop de Duitsers de Griekse crisis aanpakken. Ruskin merkt op dat Berlijn totaal geen vertrouwen heeft in de Griekse politic. Nog erger en nog meer zorgwekkend vanuit het standpunt van de euro is dat het besmettingsgevaar in de afgelopen dagen nog is toegenomen. Overigens is het verschil tussen de 2-jarige Griekse staatsobligatie en de gelijkaardige Duitse toegenomen tot 3,10%.