Aanleiding blijft de vrees dat de Europese begrotingscrisis zich verder gaat uitzaaien. Het Internationaal Monetair Fonds spoorde Spanje aan om meer te doen om de banksector te ondersteunen.

Daardoor is de vrees toegenomen dat de Europese banken met meer verliezen gaan geconfronteerd worden. Opvallend is dat de koers van de yen is gestegen als gevolg van een vlucht naar meer veiligheid.

Ook de dreigende escalatie van het Koreaans conflict heeft invloed op de valuthandel. Vanmorgen kostte een euro nog niets meer dan 1,23 dollar, ten opzichte van 1,2372 dollar gisterenavond.

Tetsuya Inoue, hoofd research financial markets bij Nomura Research Institute, vreest nog steeds dat Spanje en Italië door de Griekse koorts gaan aangetast worden. Bovendien verliest de economische groei aan snelheid en dat is eveneens negatief voor de euro.

Aanleiding blijft de vrees dat de Europese begrotingscrisis zich verder gaat uitzaaien. Het Internationaal Monetair Fonds spoorde Spanje aan om meer te doen om de banksector te ondersteunen. Daardoor is de vrees toegenomen dat de Europese banken met meer verliezen gaan geconfronteerd worden. Opvallend is dat de koers van de yen is gestegen als gevolg van een vlucht naar meer veiligheid. Ook de dreigende escalatie van het Koreaans conflict heeft invloed op de valuthandel. Vanmorgen kostte een euro nog niets meer dan 1,23 dollar, ten opzichte van 1,2372 dollar gisterenavond. Tetsuya Inoue, hoofd research financial markets bij Nomura Research Institute, vreest nog steeds dat Spanje en Italië door de Griekse koorts gaan aangetast worden. Bovendien verliest de economische groei aan snelheid en dat is eveneens negatief voor de euro.