Het feit dat de 17 landen die deel uitmaken van de eurozone verenigd zijn in een muntunie belet namelijk een doeltreffende monetaire politieke te voeren.

De euro wordt door steeds meer inwoners van de eurozone als de zieke man van Europa ervaren. Met name in Frankrijk willen steeds meer inwoners niet meer weten van Europa, de Europese Unie en de euro. De anti-Europastemming is er in de afgelopen maanden in snel tempo toegenomen.

Twaalf maanden geleden waren nog 36% van de Fransen overtuigd van het nut van het Europees project, inmiddels is dat percentage teruggevallen tot 22. Het snel oplopen van de werkloosheidsgraad in Frankrijk in de afgelopen maanden is niet vreemd aan deze evolutie.

Het feit dat de 17 landen die deel uitmaken van de eurozone verenigd zijn in een muntunie belet namelijk een doeltreffende monetaire politieke te voeren. De euro wordt door steeds meer inwoners van de eurozone als de zieke man van Europa ervaren. Met name in Frankrijk willen steeds meer inwoners niet meer weten van Europa, de Europese Unie en de euro. De anti-Europastemming is er in de afgelopen maanden in snel tempo toegenomen. Twaalf maanden geleden waren nog 36% van de Fransen overtuigd van het nut van het Europees project, inmiddels is dat percentage teruggevallen tot 22. Het snel oplopen van de werkloosheidsgraad in Frankrijk in de afgelopen maanden is niet vreemd aan deze evolutie.