De euro vernietigt namelijk Europa door het in twee te snijden, zodat de status quo een onmogelijke zaak is. De twee delen van Europa zijn dan een economische onsuccesvol zuidelijk deel en een noordelijk/centraal deel dat profiteert van de miserie van het zuiden.

Daarbij vloeit het geld uit het zuiden naar noordelijke landen als Duitsland en Nederland, die zo de mogelijkheid krijgen om goedkope investeringen te doen.

Gevolg is een groeiend gevoel van onvrede in Zuid-Europa, zodat de politieke spanningen in Europa alleen maar kunnen toenemen.

De euro vernietigt namelijk Europa door het in twee te snijden, zodat de status quo een onmogelijke zaak is. De twee delen van Europa zijn dan een economische onsuccesvol zuidelijk deel en een noordelijk/centraal deel dat profiteert van de miserie van het zuiden. Daarbij vloeit het geld uit het zuiden naar noordelijke landen als Duitsland en Nederland, die zo de mogelijkheid krijgen om goedkope investeringen te doen. Gevolg is een groeiend gevoel van onvrede in Zuid-Europa, zodat de politieke spanningen in Europa alleen maar kunnen toenemen.