Greg Gibbs, foreign-exchange strateeg bij Royal Bank of Scotland Group Plc in Sidney, adviseert om de posities in euro's af te bouwen wanneer de koers doorstijgt naar 1,30 dollar.

In die buurt situeert zich volgens Gibbs namelijk een belangrijk weerstandsniveau. De kans is volgens hem klein dat de euro in de huidige marktomstandigheden een doorbraak boven dat niveau gaat kunnen afdwingen.

Lukt het toch, dan wacht op 1,3275 dollar een zelfs nog veel stevigere weerstand. De huidige stijgingsfase bij de euro moet nog steeds worden bekeken tegen de achtergrond van de correctie uit de afgelopen weken, aldus nog Gibbs.

Greg Gibbs, foreign-exchange strateeg bij Royal Bank of Scotland Group Plc in Sidney, adviseert om de posities in euro's af te bouwen wanneer de koers doorstijgt naar 1,30 dollar. In die buurt situeert zich volgens Gibbs namelijk een belangrijk weerstandsniveau. De kans is volgens hem klein dat de euro in de huidige marktomstandigheden een doorbraak boven dat niveau gaat kunnen afdwingen. Lukt het toch, dan wacht op 1,3275 dollar een zelfs nog veel stevigere weerstand. De huidige stijgingsfase bij de euro moet nog steeds worden bekeken tegen de achtergrond van de correctie uit de afgelopen weken, aldus nog Gibbs.